Rijschool van Duijvenboden Wat is het nieuwe rijden?

Wat is het nieuwe rijden?

Wat is het nieuwe rijden?

Het nieuwe rijden betreft één van de op energiebesparing en milieu verbetering gerichte programma’s van de Nederlandse overheid.
Het programma bestaat uit vier basiselementen:

1. Rijstijl
2. Aankoopbedrag
3. Bandenspanning
4. Brandstofbesparende accessoires

Veilig, comfortabel en energiebewust rijden en ook nog eens kosten besparen. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van “het nieuwe rijden”. Het is een nieuwe manier van rijden die optimaal gebruik maakt van de moderne technieken.

De afgelopen jaren is er in de motortechniek van auto’s veel veranderd. Onderzoek naar sterkere en zuinigere motoren hebben geleid tot technologische innovaties. Voor een optimaal gebruik van de nieuwe technologie is een aangepaste rijstijl noodzakelijk. Zo hebben de moderne motoren al bij lage toerentallen een hoog koppel en kunnen lage toerentallen gecombineerd worden met een hoge belasting van de motor. De moderne motoren lopen een stuk soepeler dan de oudere typen. Dat betekent onder andere dat bij moderne motoren eerder kan worden doorgeschakeld bij relatief lage toerentallen.

Als iemand volgens de uitgangspunten van “Het Nieuwe Rijden” leert rijden en hij of zij die rijstijl hierna ook blijft toepassen, zijn er besparingen van het brandstofgebruik met gemiddeld 5 tot 10% en uitschieters tot 15% haalbaar. Tegelijkertijd ontstaat er een veilige, comfortabele rijstijl met minder kans op schade.

Meer info: www.hetnieuwerijden.nl
HNR-Het-nieuwe-Rijden